what can you tell me about the paradox of the research in contemporary african dramaturgies?
image_pdfimage_print
Réponse apportée le 05/11/2006  par PARIS Bpi – Actualité, Art moderne, Art contemporain, Presse
Hello,
Here are the keywords for subject research in Bpi catalogue (as you ask your question from Bpi)
Théâtre populaire–Afrique noire [*2 doc.]
1. African popular theatre from pre-colonial times to the present day / David Kerr. – Kerr, David [*1 doc.] – 1995
2. De l’instinct théâtral : le théâtre se ressource en Afrique : historique, compétitions, ritu… – 2004
Théâtre–Afrique noire [*5 doc.]
2. L’invention du théâtre : le théâtre et les comédiens en Afrique noire / Alain Ricard. – Ricard, Alain [*13 doc.] – 1986
3. Le théâtre en Afrique noire et à Madagascar / Robert Cornevin. – Cornevin, Robert [*19 doc.] – 1970
4. Le théâtre en Afrique noire francophone / Jacques Scherer. – Scherer, Jacques [*18 doc.] – 1992
5. Théâtres et scènes de spectacle : études sur les dramaturgies et les arts gestuels / Pius Nga… – Ngandu Nkashama, Pius [*13 doc.] – 1993
Théâtre et société–Afrique noire
Théâtre–Aspect politique–Afrique noire
You also have these about Afro-American authors (your question is not very precise…)
Sujets : Théâtre américain–Auteurs noirs [*3 doc.]
1. Black theatre in the 1960s and 1970s : a historical-critical analysis of the movement / Mance Wil… – Williams, Mance [*1 doc.] – 1985
2. Dictionary of the black theatre : Broadway, off-broadway, and selected Harlem theatre / Allen Woll. – Woll, Allen [*1 doc.] – 1983
3. The theater of black Americans : a collection of critical essays / ed. by Errol Hill. – 1980
Please, for a personalized research, do not hesitate to contact the litterature enquiry desk (3rd floor)
Best regards,
Eurêkoi
Bibliothèque publique d’information
Service des réponses à distance
site internet : http://www.bpi.fr
Vous aussi vous avez une question ?
POSEZ-NOUS VOTRE QUESTION
Laisser un commentaire
Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *