Je recherche le titre d’un film qui est sortit je pense dans les années 2000 peut-être un peu avant. C’est l’histoire d’un développeur de photos, qui fait des copies des photos de ses clients et s’imagine leur vies à partir de celles-ci.C’est un drame ou un thriller, je ne sais pas. Je n’ai malheureusement pas plus d’éléments,(film français ou étranger?) mais ça fait plusieurs jours que je le cherche, mais impossible à trouver, peut-être aurez-vous plus de chance…Merci d’avance
image_pdfimage_print
Réponse apportée le 06/20/2008  par PARIS Bpi – Actualité, Art moderne, Art contemporain, Presse
Bonjour,
Sans doute s’agit -il du film « Photo obsession » avec Robin Williams en employé de chaine de développement photographique:
Ci-dessous la notice dans IMBD (Internet movie database)
http://www.imdb.com/title/tt0265459/
One Hour Photo (2002)
Overview
Director:Mark Romanek
Writer (WGA):Mark Romanek (written by)
Release Date:18 September 2002 (France) more
Genre:Drama | Mystery | Thriller more
Tagline:The things that we fear the most have already happened to us… more
Plot:An employee of a one-hour photo lab becomes obsessed with a young suburban family. full summary | add synopsis
Plot Keywords:Forced Oral Sex | No Opening Credits | Playstation 2 | Vagina | Toy more
Awards:5 wins & 14 nominations more
NewsDesk:
(5 articles) Williams Mocks Bush Over Global Warming (From WENN. 28 November 2006)
Robin Williams: « Good Morning, Afghanistan! » (From WENN. 21 October 2002)
User Comments:clinical stalking for williams more
——————————————————————————–
Cast (Cast overview, first billed only)
Robin Williams … Sy Parrish
Connie Nielsen … Nina Yorkin
Michael Vartan … Will Yorkin
Dylan Smith … Jacob ‘Jake’ Yorkin
Erin Daniels … Maya Burson
Paul H. Kim … Yoshi Araki (as Paul Hansen Kim)
Lee Garlington … Waitress
Gary Cole … Bill Owens
Marion Calvert … Mrs. von Unwerth
David Moreland … Mr. Siskind
Shaun P. O’Hagan … Young Father
Jim Rash … Amateur Porn Guy
Nick Searcy … Larry – Repairman
Dave Engfer … Sav-Mart Clerk
Jimmy Shubert … Soccer Coach
more
Create a character page for: Maya BursonYoshi ArakiWaitressMrs. von UnwerthMr. SiskindYoung FatherAmateur Porn GuyLarry – RepairmanSav-Mart ClerkSoccer Coach———–more…
——————————————————————————–
Additional Details
MPAA:Rated R for sexual content and language.
Parents Guide:View content advisory for parents
Runtime:96 min
Country:USA
Language:English
Color:Color
Aspect Ratio:1.85 : 1 more
Sound Mix:Dolby Digital
Certification:Germany:12 (f) | USA:R (certificate #38597) | Iceland:16 | Ireland:18 | Finland:K-11 | South Korea:15 | Portugal:M/12 | Netherlands:12 | Argentina:13 | Australia:M | Brazil:14 | Canada:14A | France:U | New Zealand:M | Norway:15 | Peru:14 | Singapore:M18 (re-rating) | Spain:18 | Sweden:15 | Switzerland:12 (canton of the Grisons) | Switzerland:16 (canton of Geneva) | Switzerland:16 (canton of Vaud) | UK:15 | Philippines:R-18
Filming Locations:Brentwood, Los Angeles, California, USA more
MOVIEmeter: 1% since last week why?
Company:Fox Searchlight Pictures more
——————————————————————————–
Fun Stuff
Trivia:The hotel that Will and Maya spend their lunch breaks in is called the Edgerton. Harold Edgerton invented the high speed electronic photographic flash. more
Goofs:Continuity: As Sy is watching TV, the glass of coke on the table next to him moves around between shots. more
Quotes:Sy Parrish: Now, put his thing in your mouth. more
Movie Connections:Referenced in Dangerous Days: Making Blade Runner (2007) (V) more
Soundtrack:Dear Jacqui more
——————————————————————————–
FAQ
This FAQ is empty. Add the first question.
——————————————————————————–
User Comments (Comment on this title)
19 out of 26 people found the following comment useful:-
clinical stalking for williams, 11 August 2003
Author: sorfmeister from liverpool, united kingdom
well it was a pleasant surprise to see williams in this type of role and succeeding. although he played the very questionable (and dodgy) killer in insomnia, his role in one hour photo was very near perfect in this minor gem of a film. granted williams has been actively pursuing these alternative roles of late and yes it could be construed as being a cynical move on his behalf, however this does not detract from the fact that his role in photo was scarily on the mark.
the directors (romanek) flair for colour synchronicity and immaculate art direction does not stray far from his beginnings as a music video director, however it is this attention to detail and precision that accentuates williams when he chooses to lose the plot. a memorable scene in the film of william’s characters eyes squirting blood is in stark contrast to the ordered white formica and polished chrome surfaces that intimate to the spectator a feeling of staring intently at snapshots of a desperate man’s life.
if this film was to have any criticism is in the roles of the supporting actors. they are hardly fleshed out and as a spectator i felt that at times i was watching the robin william’s rebirth show, however this is a minor point. if i were to mark this out of 10 i would give it a strong 8.
***********************************************************************
et une notice en français parmi d’autres trouvées sur google:
http://www.lequotidienducinema.com/critiques/photoobsession_critiques/critiques_photo_obsession.htm
Prévenez-nous si ce n’est pas le bon film!
Cordialement,
Merci de prendre un instant pour répondre au sondage.
Eurêkoi
Réponses à distance
Bibliothèque publique d’information
Site internet : http//www.bpi.fr
Thème(s) :
Vous aussi vous avez une question ?
POSEZ-NOUS VOTRE QUESTION
Laisser un commentaire
Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *