J’aimerais savoir ou je pourrais trouver des statistiques sur le genre, les auteurs, les titres,etc… des livres empruntés en bibliothèque en Angleterre(et accessoirement en France. D’avance merci
image_pdfimage_print
Réponse apportée le 12/27/2012  par PARIS Bpi – Actualité, Art moderne, Art contemporain, Presse
Pour l’Angleterre, les statistiques se trouvent dans la rubrique : UK Media Centre http://www.plr.uk.com/>
→ Most borrowed authors :
Details of the current most borrowed authors in UK public libraries can be found here.
The top 20 listings are broken down into Adult and Children’s categories. The top 400 listing is a combination of both categories.
(These lists include authors who are registered with PLR as well as others who are dead or otherwise ineligible for remuneration under the PLR Scheme. Illustrators of books which have a separate writer have not been included.)
2010-11 Top 20’s
2010-11 Top 400
PLR’s archive of most borrowed authors can be found in our Most Borrowed Authors Archive.
(Information on the most borrowed authors and books in Irish public libraries can be found on the Irish PLR website .)
→ Most borrowed titles :
Details of the current most borrowed titles in UK public libraries can be found here.
The top 20 listings are broken down into various categories, eg Fiction, Non-Fiction and Classic titles and are based on the most borrowed titles nationally.
The top 100 listings are a combination of all categories and listings are available for the most borrowed titles in the UK and by regions.
The regional listings are based on the nine government regions for England – plus Northern Ireland, Scotland and Wales.
Archive regional listings prior to 2006-07 are based on the eight regions specified in the PLR Scheme.
(Titles are included in these listings whether or not the authors are eligible to register books for PLR. )
2010-11 Top 20’s
2010-11 Top 100 (UK)
2010-11 Top 100 (East)
2010-11 Top 100 (London)
2010-11 Top 100 (North East)
2010-11 Top 100 (North West & Merseyside)
2010-11 Top 100 (South East)
2010-11 Top 100 (South West)
2010-11 Top 100 (West Midlands)
2010-11 Top 100 (Yorkshire & The Humber)
2010-11 Top 100 (Northern Ireland)
2010-11 Top 100 (Scotland)
2010-11 Top 100 (Wales)
PLR’s archive of most titles authors can be found in our Most Borrowed Titles Archive.
→ Loans by category :
This table provides a breakdown of UK public library book loans by broad subject category using the book trade’s standard BIC (Book Industry Communications) subject categories.
The table is based on estimated national loans derived from ALL the book loans collected by the PLR office from its UK sample library authorities (not just from loans of books registered for PLR).
2010-11 UK Loans of Books by Category
PLR’s archive of loans by subject category can be found in our Loans by Category Archive.
************************************************************************************************************************************************************
Pour la France, nous vous conseillons de lire ce document « Les statistiques des bibliothèques » élaboré par l’École Nationale Supérieure des Sciences de l’Information et des Bibliothèques (Enssib) http://www.enssib.fr/bibliotheque-numerique/document-2107>
Ensuite, consulter les Chiffres clés 2011 du Ministère de la Culture
http://www2.culture.gouv.fr/culture/deps/chiffres-cles2011/08-bibliotheques-2011.pdf>
Cordialement,
Eurêkoi – Bpi (Bibliothèque publique d’information)
http://www.bpi.fr
Home A
Thème(s) :
Vous aussi vous avez une question ?
POSEZ-NOUS VOTRE QUESTION
Laisser un commentaire
Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *