I am looking for a french magazine/ newspaper called L’illustration edited in 1906, with the illustration of a painting « Promenade sur la jetée or La plage » by Raoult Dufy, hanged in the Salon de la Societé d’Artistes Independents. As I am living in the Netherlands, would you mind telling if the information is right and in this case, could you send us a copy of the page? Thank you very much
TAGS :
image_pdfimage_print
Réponse apportée le 06/19/2008  par PARIS Bpi – Actualité, Art moderne, Art contemporain, Presse
Hello,
I looked for in the magazine « L’illustration » edited in 1906, with the illustration of a painting « Promenade sur la jetée or La plage » by Raoult Dufy,but unfortunately, I have not found these pictures.
In order to find picures of Dufy, I made a research on RMN website (specialized in art reprography) :
http//www.rmn.fr/>
La plage :
click on
http//www.photo.rmn.fr/cf/htm/CSearchZ.aspx?o=&Total=13&FP=5658699&E=2K1KTS8JMF@J&SID=2K1KTS8JMF@J&New=T&Pic=8&SubE=2C6NU0NDO6NB>
N° d’inventaire : AM4214P79
Fonds : Peintures
Titre : La plage
Description : huile sur toile
Auteur : Dufy Raoul (1877-1953)
Droits d’auteur : (C) ADAGP
Crédit photographique : (C) Photo CNAC/MNAM, Dist. RMN / Franck Raux
Localisation : Paris,
-La jetée promenade à Nice
click on
http//www.photo.rmn.fr/cf/htm/CSearchZ.aspx?o=&Total=5&FP=5665840&E=2K1KTS8JC3ZM&SID=2K1KTS8JC3ZM&New=T&Pic=3&SubE=2C6NU0GLY4IT>
N° d’inventaire : AMVP1671
Fonds : Peintures
Titre : La jetée-promenade à Nice
Description : vers 1926
Auteur : Dufy Raoul (1877-1953)
Droits d’auteur : (C) ADAGP
Crédit photographique : (C) RMN / Agence Bulloz
Période : 20e siècle
Technique/Matière : huile sur toile
Hauteur : 0.380 m.
Longueur : 0.460 m.
Localisation : Paris, musée d’Art moderne de la Ville de Paris
Acquisition : Legs du Docteur Girardin (paris) en 1953
Best regards,
Eurêkoi
Réponses à distance
Bibliothèque publique d’information
Site internet : http//www.bpi.fr
Thème(s) :
Vous aussi vous avez une question ?
POSEZ-NOUS VOTRE QUESTION
Laisser un commentaire
Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *