Hello, I am a Ph.D student in Art History at Princeton University. I was wondering if the Pompidou houses the archive of Fernand Léger. Thank you for your time,
Réponse apportée le 06/12/2007  par PARIS Bpi – Actualité, Art moderne, Art contemporain, Presse
Hello,
Artists files and archive collections are kept in the Bibliotheque Kandinsky, which is the Museum of modern art library (specialized library with a collection of documentary and heritage resources related to visual arts, design, architecture, photography, cinema, video and new media in the 20th and 21st centuries)
You may find all informations on the web site of the Pompidou centre :
http://www.centrepompidou.fr/Pompidou/Accueil.nsf/tunnel?OpenForm
In english, look for the online resources, then Kandinsky Library,
you will find all information about on line services, contacts and consultation conditions.
To get further informations about archives collections, you have to consult this webpage, in french :
http://www2.centrepompidou.fr/doc-generale/fondsdoc/index.htm
Consulting the catalog with « Fernand Leger » and « archives » as support, you will find :
http://www2.centrepompidou.fr/ClientBookLine_MNAM/toolkit/P_requests/formulaire.asp
1) Album photographique appartenant à André Lefèvre, consacré aux oeuvres de Georges Braque, Fernand Léger, Louis Marcoussis et Henri Laurens, dans la collection [ARCHIVES / Nombreuses photographies de Marc Vaux
2) [DOSSIER .- Lieux divers : Editeurs divers
3) [DOSSIER .- Lieux divers : Editeurs divers
4) [ARCHIVES .- Paris, 1919-1928
5) [ARCHIVES]: Exposition Léger, 5-28 février 1919 .- Paris, 1919
6) [ARCHIVES]: Fernand Léger .- Paris, 1919-1924
7) [ARCHIVES]: Expositions 1928-1931 .- Paris, 1928-1931
8) [ARCHIVES .- Paris, 1924-1928
9) [ARCHIVES .- S.l., s.d.
10) [ARCHIVES .- S.l., s.d.
11) [ARCHIVES .- S.l., s.d.
12) [ARCHIVES]: .- S.l., s.d.
13) Fernand Léger peintures antérieures à 1940 [ARCHIVES]: [carton d’invitation] .- Paris, 1945
14) Fernand Léger oeuvres d’Amérique 1940-1945 [ARCHIVES]: [carton d’invitation] .- Paris, 1946
15) Deauville vu par Fernand Léger [ARCHIVES]: [carton d’invitation] .- Paris, 1950
16) [Faire-part de décès de Fernand Léger] [ARCHIVES]: [imprimé] .- Gif-sur-Yvette, 17 août 1955
Best regards,
Eurêkoi
Bibliothèque publique d’information
Service des réponses à distance
Vous aussi vous avez une question ?
POSEZ-NOUS VOTRE QUESTION
Laisser un commentaire
Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *