Hello, I have visited your marvelous country back in 2000, was in Paris, but did not visit the Le Centre Pompidou but am intrigued by this building all the same. What is the best book to buy online that is dedicated to the history of this building. Artitecture books are fine as long as they have as much info about it as possible. Or one solely devoted to this subject alone.. Thanking you,
Réponse apportée le 11/14/2008  par PARIS Bpi – Actualité, Art moderne, Art contemporain, Presse
I’m sorry because I could’t join the specialist of architectural books of the Bpi and my advices are certainly less justified….
You didn’t precise if you are only looking for books in english…
Anyway, I give you these two references of books of the catalog of the Bpi :
Auteur : Piano, Renzo
Titre : Du Plateau Beaubourg au Centre Georges Pompidou /
Éditeur : Paris : Centre Georges Pompidou, 1987
Description : 168 p. : ill. ; 28 cm
Sujets : Centre national d’art et de culture Georges Pompidou Paris–architecture
Autre auteur : Rogers, Richard
(this book is no more available in library but I think you prefer to buy books in english)
Auteur : Silver, Nathan
Titre : The making of Beaubourg : a building biography of the Centre Pompidou, Paris /
Éditeur : Cambridge, Mass. : MIT Press, 1994
Description : 206 p. : ill. ; 24 cm
Sujets : Centre national d’art et de culture Georges Pompidou Paris–architecture [*3 doc.]
By using the search proposed by « Google Books » I found the same reference :
http://books.google.fr/books?id=mx9nuNz5DCYC&dq=making+beaubourg&lr=&as_brr=0>
The Making of Beaubourg: A Building Biography of the Centre Pompidou, Paris
De Nathan Silver
Publié par MIT Press, 1997
ISBN 0262691973, 9780262691970
218 pages
This is the story of how France’s famed cultural icon, one of the most controversial and supremely public building of the century, was designed and built.
You’ll can buy this book by :
-The MIT Press
-Alapage
-Amazon France
In the google page, you’ll find too the table of content.
In the catalog of « bibliothèque Kandinsky » that is the museum library …..
http://bibliothequekandinsky.centrepompidou.fr/clientBookline/toolkit/p_requests/formulaire.asp?GRILLE=SIMPLE&INSTANCE=incipio&OUTPUT=PORTAL>
….I found this reference :
Titre : Richard Rogers : Team 4, Richard [and] Su Rogers, Piano [and] Rogers, Richard Rogers Partnership : complete works / Kenneth Powell. volume one
Editeur : London : Phaidon, 1999
Description : 320 p. : ill. en noir et en coul. ; 30 cm
ISBN : 0-7148-3746-6
Note(s) : Index
Titre de forme : Catalogue raisonné – Rogers, Richard
Auteur(s) : Powell, Kenneth
Sujet : Rogers, Richard – 1933-
Team 4
Richard Rogers Partnership
Piano [et] Rogers – Paris
But as I couldnt have this book in hands I’m not sure that the Centre Pompidou architecture is the main subject of the book….that you can buy from :
http://www.booksandcollectibles.com.au/esearch.php3?restrict2=34&search_string=art&type=SUB&block_size=20&start=280>
16959 POWELL, Kenneth.
RICHARD ROGERS. Team 4. Richard + Su Rogers. Piano + Rogers. Richard Rogers Partnership. Complete works. Volume One.
Phaidon London 1999 Square 4to. 320pp, well illus in colour and b&w. Original [vivid pink satin] cloth with dustwrapper [more sober]. Fine. ISBN
$85.00 AUD plus postage.
Next week I hope to join the Bpi specialist in architectural books and I’ll send you her advice.
Cordially
Eurêkoi
Réponses à distance
Bibliothèque publique d’information
Site internet : http://www.bpi.fr
Vous aussi vous avez une question ?
POSEZ-NOUS VOTRE QUESTION
Laisser un commentaire
Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *