Bonjour, Je suis étudiant en musicologie (master 1 sorbonne paris 4) je cherche des documents sur le compositeur Marko Tajcevic. Merci
Réponse apportée le 04/19/2007  par PARIS Bpi – Actualité, Art moderne, Art contemporain, Presse
Bonjour,
Voici quelques informations en anglais isssues de wikipédia :
http://en.wikipedia.org/wiki/Marko_Taj%C4%8Devi%C4%87
Marko Tajčević
From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to: navigation, search
Marko Tajčević (January 29, 1900 – July 19, 1984) was a Serbian classical composer, music teacher, and music critic, considered one of the leading figures of musicology in the Balkans.
Contents [hide]
1 Study and Career
2 Works
3 References
3.1 Internet
3.2 Books
[edit] Study and Career
Tajcevic studied under such prominent figures as Blagoje Bersa, Franjo Dugan, and Fran Lhotka in Zagreb, Václav Stepán in Prague, and Joseph Marx in Vienna. He worked as a music teacher and critic in Zagreb and later as a professor of musicology in Belgrade . He published several noted works on musicology, including General Musicology (1949) and Counterpoint (1958).
[edit] Works
Tajcevic is noted for his rich production of vocal works. Some of his most famous orchestral, chamber music works, and piano works include:
7 Balkanskih igara [7 Balkan Dances for piano] (1927)
7 balkanskih igara [7 Balkan Dances for clarinet, ‘cello, piano]
Varijacije [Variations] (1950)
Sonatina [Sonatina] (1953)
5 Preludija [5 Preludes] (1958)
2 Male svite [2 Small Suites] (1958)
Srpske igre [Serbian dances] (1959)
Voici le contenu de l’article qui lui est consacré dans Grove music online :
STANA DURIC-KLAJN/ROKSANDA PEJOVIĆ : ‘Article Tajčević, Marko’, Grove Music Online ed. L. Macy (Accessed [20/05/2007]),
Vous aussi vous avez une question ?
POSEZ-NOUS VOTRE QUESTION
Laisser un commentaire
Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *