Recherche documentation sur les médiathèques du futur
Réponse apportée le 03/02/2006  par PARIS Bpi – Actualité, Art moderne, Art contemporain, Presse
Bonjour,
Nous avons trouvé sur la base de données Lisa (Library and information science abstracts) ‎plusieurs notices pouvant correspondre à votre recherche :
* Drip, drip or bang, crash!?
Batt, C
Public Library Journal; 16 (2) Summer 2001, p.51-3
Speculates on the future of public libraries. Gives three examples of possible models for the library service in a networked environment: (1) as multimedia neighbourhood superstore, where access to the Web can …
* Are libraries (and librarians) kaput?
Himmel, E E; Wilson, W J
Public Library Quarterly; 19 (1) 2001, p.3-9
Discusses public, academic, and special libraries – and librarians – and their future. Public libraries, as vibrant community services and institutions, may have a future …
* Whither the public libraries?
Hallin, G
Scandinavian Public Library Quarterly; 34 (4) 2001, p.14-16
Discusses the impact that two ‘mega trends’ might have on public libraries. These are: the trend of continued and deepened digitalization of information, and the continued tendency toward the globalization of information, where the Internet will …
* Teens: bullish on public libraries
Vavrek, Bernard
Public Library Quarterly; 23 (1) 2004, pp.3-12
The author explores the future of the public library and the digital generation as related to teens and whether or not future generations would support the public library. Two surveys were conducted, …
Visualiser la notice | Lien au catalogue
* La bibliotheque peut-elle survivre a ses consommateurs? Can the library outlast its users?
Peignet, Dominique
Bulletin des Bibliotheques de France; 50 (1) 2005, pp.38-45
… of this article emphasises the dual nature of the library, at the same time a public institution and a space for the consummation of cultural goods, in a new economic and commercial environment which tends to render commonplace …
Pour savoir où trouver ces revues dans votre région, consultez le CCFR : http://www.ccfr.bnf.fr/rnbcd_visu/acc1.htm
Pour plus d’informations, vous pourriez également consulter en ligne le Bulletin des bibliothèques de France (http://bbf.enssib.fr/).
Cordialement,
Eurêkoi /
Bibliothèque publique d’information
Service des réponses à distance
site internet : http://www.bpi.fr
Vous aussi vous avez une question ?
POSEZ-NOUS VOTRE QUESTION
Laisser un commentaire
Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *