when was the Sacre coeur built
Réponse apportée le 04/30/2006  par PARIS Bpi – Actualité, Art moderne, Art contemporain, Presse
Hello,
In answer to your question, here are some informations :
Sacré Choeur 1876-1923
Paul Abadie architect
« Built as result of a vow of Alexandre Gentil and Rohault de Fleury in an attempt to save the nation during the war of 1870 on a site chosen by Cardinal Guilbert, The Sacré-Coeur (Sacred Heart) church is an impressive monument, the most visible in Paris… »
source :André Gabriel : Guide de l’architecture des monuments.-Ed Alternatives c1998
The basilica building began in 1876 according to most of sources and in 1877 according to « Le guide du patrimoine Paris /Hachette 1994.
It ended in 1923.
Cordialement,
Eurêkoi
Bibliothèque publique d’information
Service des réponses à distance
site internet : http://www.bpi.fr
Thème(s) :
Vous aussi vous avez une question ?
POSEZ-NOUS VOTRE QUESTION
Laisser un commentaire
Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *