I am working on my master’s thesis about photography collections in art museums. I would be pleased if you could tell me in which year the photography collection of the Musée d’Art Moderne in the Centre Pompidou was founded. Thank you very much,
image_pdfimage_print
Réponse apportée le 05/14/2010  par PARIS Bpi – Actualité, Art moderne, Art contemporain, Presse
Hello,
To find the answer of your question, I made a research into the online catalog of the Bpi (http//www.bpi.fr/recherche_documentaire.jsp>, there is an English version) which owns a book dedicated to the photography collection of the Musée d’Art Moderne in the Centre Pompidou. You could find its references by using the key words « collection photographies centre pompidou » :
* Auteur : Centre national d’art et de culture Georges Pompidou Paris
Titre : Collection photographies : une histoire de la photographie à travers les collections du Centre Pompidou, Musée national d’art moderne /
Éditeur : Paris : Centre Pompidou : Steidl, 2007
Description : 464 p. : ill ; 24 cm
Sujets :
Photographie–20e siècle–Catalogues
Photographes–20e siècle–Catalogues
Musée national d’art moderne Paris–catalogues
Exemplaires :
Niveau 3 – Arts, loisirs, sports – Papier
1. 7.3(441.1) POMP – Disponible
2. 77.6 COL – Disponible
3. AR BUR CEN – A consulter au bureau d’info.
Here is the translation of an extract from the book :
» At the opening of the Centre Pompidou, in 1977, the collections of the Musée national d’art moderne only had about thirty photographs […]. »
The Musée d’art moderne always counted photographs among its collections, nevertheless a real acquisition policy only appeared in the beginning of the 1980’s. Now the photography collection is composed of more than 70 000 pictures.
If you need more information and if this book is not available in libraries in your country, you may buy it on several book shops websites such as Amazon.
Best regards,
Eurêkoi – Bpi (Bibliothèque publique d’information)
http//www.bpi.fr
http//www.Eurêkoi.org
Vous aussi vous avez une question ?
POSEZ-NOUS VOTRE QUESTION
Laisser un commentaire
Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *